Visserslatijn 10 juli 2025, Rosfles te Harskamp

terug naar overzicht

Maandag, 14 juli 2025

Het 2e potje dit seizoen op ons eigen water. Heerlijk weer er weer bij, hoewel de visstekken voor een groot gedeelte in de schaduw liggen. De achterste plekken liggen dan nog in de volle zon en daar lootte Henk van Reenen zijn stekkie, die dus met petje op en zonnebril moest proberen wat vis te vangen.

 De anderen hadden ook al ruim voor 7 uur hun spullen opgebouwd, waardoor we al rond kwart voor zeven het startsignaal konden geven. Op het wateroppervlak was van alles te zien van aanwezige vis, veel kleine vis bovenin, maar ook veel belletjes van azende spiegels. Deze avond werd er weer best wat kleine vis gevangen, Cees van der Oest bijvoorbeeld ving ruim een kilo voorntjes. 

Er werden ook verschillende karpers gehaakt, maar ook heel veel runs eindigden in een kreet, waardoor je zelfs bij de voetbalvereniging zou kunnen begrijpen dat de karper de binnenkant van het leefnet niet ging zien! Henk van Norden pakte wel een mooie karper en met wat andere vis leverde hem dat een 2e plaats op vandaag. (4245gram). Martijn van Omme probeerde ook van alles, maar kwam niet echt op gang, uiteindelijk moest de brasem van de laatste minuut hem nog redden (3e met 2500gram). Henk van Reenen zat lekker in de wedstrijd, al snel wist hij dikke karpers te verleiden. 
Zijn aasplateau met paste, maden, pellets en maïs bood genoeg lekkers voor deze avond. Iets over acht kwam het tweede leefnet al uit de tas, om de vis genoeg ruimte te geven en geen liesbreuk op te lopen tijdens het wegen. 
Tot de laatste minuut toe wist hij vis te vangen en zo een nieuw record neer te zetten voor onze thuisvijver, 42.775 gram! 
Ongeveer 400x zoveel als onze hekkensluiter vanavond, maar Evertjan had verder ook een prima avond. Wellicht zitten ze binnenkort naast elkaar om met elkaar weer allerlei trucjes te delen ;-)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies