Visserslatijn 14-05-2016

Zaterdag 14 mei 2016, Breukelen

Aan het einde van een periode met prachtig voorjaarsweer (het leek wel zomer) konden we op deze zaterdag volgens de weerberichten van alles verwachten, behalve veel zon. De wind die gedraaid was naar noordwest bracht de temperatuur in rap tempo onder de 15 graden. De echte vissers trekken zich daar natuurlijk niks van aan en zoals te verwachten druppelden de deelnemers iets voor 7 uur bij de Eerste Aanleg binnen.

Na een lekker startersbakkie konden we deze morgen met 12 man de vissen van Scheendijk belagen. Het weer leek mee te vallen, wel veel bewolking en een behoorlijk stevige wind, maar wat de regen betreft waren het deze keer maar een paar hele kleine buitjes. Altijd weer apart om van al die uitvarende bootjes er bijna geen één meer terug te zien langs het water. Bijna iedereen heeft wel een plekje waar ze ‘iets’ mee hebben en de meeste vissers zie je dan ook pas bij het weegeiland weer voor het eerst terug.

Maar tussen uitvaren en wegen gebeurde er nogal wat. Op verschillende plaatsen werd de één na de andere vis gevangen. Henk van Norden en Martijn van Omme visten samen vanuit het bootje een groot aantal ruisvoorntjes bij elkaar, maar dat was vandaag zeker niet de vis die de winst ging brengen. Mark de Wilde en Ben van Leeuwen brachten allebei meer als 7 kilo vis naar het weegeiland, waarbij de brasem de hoofdmoot was. Ook dat was nog lang niet genoeg voor de prijzen vandaag! Dick van Reenen had waarschijnlijk een onvergetelijke visdag: hij haakte een mooie spiegelkarper die zich na een zware strijd van een ongeveer een kwartier eindelijk overgaf. Deze bijzondere vis was echter maar een klein gedeelte van zijn vangst, want met bijna 10kg viel hij net buiten de prijzen. Hoewel Dick de hele wedstrijd zijn zoon voor leek te blijven met z’n vangst, wist Henk in de allerlaatste minuut nog een brasempje te vangen waardoor hij derde werd. Coen de Wilde liet ook weer zien dat hij een echte kampioen is, want hoewel hij het vandaag met een tweede plaats moest doen, was hij toch ook dik tevreden met bijna 11,5 kilo. Ja, dan de winnaar nog, dat was vandaag een klasse apart! Cees van der Oest liet iedereen achter zich en hoewel hij zijn talenten de laatste seizoenen bijzonder goed wist te verbergen, liet hij zich vandaag door niemand aftroeven! Waarschijnlijk was zijn neefje Gerrit best een beetje jaloers op die 13.300 gram van Cees.
Bij de jachthaven werden onder het genot van een hapje en een drankje de uitslagen bekend gemaakt en door onze sponsor Gerrit Donker (Donker Bouwproducten) werden de prijzen uitgereikt. Een prachtige koffer met een heerlijke lading was voor de top 3 vandaag de beloning. Bedankt Gerrit!

Dat we op 28 mei a.s. weer een poosje hopen te vissen op de Rosfles, wist iedereen natuurlijk al via de website. Om 7:00uur loten zowel senioren als jeugd voor een veelbelovend stekkie.