Visserslatijn 04-07-2015

 4 juli 2015 Hoge vaart Trekkersveld

Heel warm zou het worden, zo warm dat veel mensen denken aan water. Sommigen om te drinken, anderen om te zwemmen, maar er zijn er ook altijd een paar van een bijzonder soort en die gaan vissen. Zo ook de vissers van HSV de Goudwinde, ze kunnen het niet laten.



De Hoge Vaart werd het wedstrijdwater deze dag, een prachtig water in de polder dat van het Markermeer naar het Ketelmeer stroomt. Een aantal mooie stekken werden uitgezet voor de vissers en vanaf ca. half acht werden de geschubde vrienden verleid met allerlei soorten en maten aas. Maar wat was het ook vandaag weer moeilijk! Hier en daar een visje, een enkel voorntje, wat baars en zelfs een nul. Alleen Coen liet op de kopstek zien hoe het moest. Een redelijk aantal halfwas brasem en wat voorn verdween in zijn leefnet. Hij leek met gemak deze wedstrijd te winnen, totdat Ben (van Leeuwen) wakker werd. Een klein kwartiertje voor het eindsignaal, haakte hij een hele grote brasem van maar liefst 2440 gram, dat helpt! Coen de Wilde werd dus op deze zonnige visdag tweede met 2590 gram, Ben van Leeuwen was
de winnaar met 3190 gram. De andere gewichten zijn bijna te laag om te noemen, maar toch nog even

traditiegetrouw de nummer drie: Martijn viste op de staartplek 620 gram bij elkaar.



Er resten ons voor de zomervakantie nog twee wedstrijden: donderdagavond 9 juli Rosfles voor jeugd en senioren en op 18 juli naar de Eem bij Baarn.