Visserslatijn 14 september 2024, Hoge Vaart Trekkersveld

terug naar overzicht

Maandag, 7 oktober 2024

Vorig jaar rond deze tijd visten we in de Hoge Vaart en daar kwamen we de vissers van HSV De Snoek uit Harderwijk tegen. Henk van Reenen kent die mannen, doordat hij daar de afgelopen jaren de wintercompetitie heeft mee gevist.

jaren de wintercompetitie heeft mee gevist. Op zijn voorstel om wellicht samen te vissen, kwam de uitnodiging dit jaar dus ook echt en zodoende zaten we met enkele van onze deelnemers rond kwart voor 7 in de prachtige accommodatie van de vissers uit Harderwijk. We loten rond 7 uur onder het genot van een bakje koffie onze steknummers; even voor Harskamp en oneven voor Harderwijk zodat we keurig om en om een plaatsje kregen lang s de oever van de Hoge Vaart. Bij het startsignaal ging het voer, gecupt, gegooid of via een korf naar de bodem, om daar de vis te lokken. Als snel werd er bijna overal wel wat vis gevangen. Voorn en baars, maar niet echt spectaculair. Helaas werd dit later in de wedstrijd nog veel slechter, zodat de laatste uren niet echt veel meer werd gevangen. De aanbeten waren enorm zuinig en we moesten het echt hebben van de bonusvissen. Hier en daar kwam zo’n beest in het net in de vorm van brasem en zeelt. Bij de Harskampers waren Coen en Mark de Wilde de nummers twee en drie (resp. 4595 gram en 3555gram), zij wisten met de feeder wat vis te vangen en ook een mooie platte. Onze topper kwam vandaag toch uit een onverwachte hoek: Henk van de Zande, vissend midden in het parcours wist met onder andere twee dikke brasems en nog wat andere vissen te winnen! (5300gr). Uiteindelijk konden de harskampers de mannen uit Harderwijk niet bijhouden, en werden we op totaalgewicht keurig ingemaakt. Na de wedstrijd werd aan de deelnemers door HSV De Snoek nog een lekker hapje en drankje verzorgt en zo kunnen we weer terug kijken op een mooie visdag. Met dank aan de broeders uit Harderwijk!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons Cookie beleid

Accepteer cookies