Visserslatijn 26 mei 2018, Eem te Baarn

terug naar overzicht

Vrijdag, 1 juni 2018

Een geweldig riviertje wat vanuit Amersfoort richting het IJsselmeer kronkelt. Mooi diep, beetje scheepvaart, beginnende en gevorderde roeiers en als het goed is een bak vis! Wie wil daar nu niet heen op zo’n prachtige zonnige dag als deze 26e mei?

De locatie aan het water was verplaatst naar Daatselaar, een stukje graskant en langs een fietspaadje, met een aantal hele mooie stekken. Zou dit het water zijn, waar we eindelijk eens volop vis konden vangen? Er waren van de afgelopen weken verschillende goede berichten, maar helaas ook vandaag was het weer huilen met de pet op…


Geweldig weer met volop zon en een klein beetje oostenwind, maar helaas geen visweer blijkbaar! Waar het dan ook aan lag deze dag, weten we niet, maar het was echt tobben. De meeste dobbers bewogen alleen als er een bootje langs kwam. Na een uurtje vissen kwam er ook nog even ruim 1000ton zand door de rivier heen in een vrachtschip, waardoor de hoop op een perfecte voerplek is vergaan. De verschillende zeilbootjes, roeiers en visbootjes zorgden er voor dat we nog wat te kijken hadden. Hoe moeilijk het was om vandaag vis te vangen, bleek wel dat Martijn, die dit jaar al meerdere goede resultaten behaalde, nota bene op de staartplek niet meer als één baars ter weging wist aan te bieden! Hier en daar werd een visje gevangen, maar hoewel wel iedereen een visje had, was de uitslag verdrietig: Coen de Wilde werd derde met 430 gram, Dick van Reenen behaalde de tweede plaats met zeven vissen (waaronder een mooie voorn). Henk van Reenen lootte de kopstek en dan moet je eigenlijk wel winnen hè? Hoewel hij fors werd afgeleid door een verliefd stelletje die strak naast hem in een tentje recreëerde e.d., wist hij toch vis te vangen. Evertjan Huttinga, vandaag zijn buurman, wees hem soms even terecht dat hij op de dobber moest letten en wellicht was dat net de winst. Met ruim twintig blieken wist hij deze tweede wedstrijd aan de Eem te winnen. De winnaars mochten best thuiskomen met een tegoedbon van sponsor ’t Pleintje!